Afscheid prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo

Couveuseouders (VOC)

Op 2 juni 2017 was er ter gelegenheid van het afscheid van Prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo een afscheidssymposium met afscheidsrede in Eindhoven.

Neonatologie dankt zijn bestaan voornamelijk aan de ontwikkeling van technologie, die de artsen in staat stelde om een te vroeg geboren baby (prematuur) in leven te houden. Het blijkt echter dat zich bij ex-prematuren vaker ontwikkelingsstoornissen voordoen op cognitief gebied. Er is aangetoond dat deze problemen samenhangen met de scheiding van de moeder en de pijn of stress die prematuren doormaken tijdens de periode in de couveuse.

Het onderzoek dat prof. dr. Sidarto Bambang Oetomo de afgelopen jaren uitvoerde, richtte zich op de ontwikkeling van technologie om pijn en stress te voorkomen en de band tussen moeder en kind te bevorderen.

Wij wensen hem heel veel geluk en gezondheid de komende jaren en bedanken hem namens alle ouders voor zijn bijdrage aan de goede ontwikkelingen in de wereld van de neonatologie. Als afscheidscadeau is de mensen gevraagd een donatie te doen aan de VOC. Wij gaan er voor zorgen dat dit geld gebruikt wordt om ouders te ondersteunen.

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0