Derde editie congres “Vroegsignalering bij baby’s”

Couveuseouders (VOC)

Het jaarlijkse congres “Vroegsignalering bij baby’s” staat dit jaar in het teken van vroeggeboorte: wat betekent het voor de ontwikkeling van een kind, nu en later in het leven?

Op 15 november 2017 wordt in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens het plenaire ochtendgedeelte vanuit verschillende invalshoeken ingegaan op vroeggeboorte. In de middag is er keuze uit interactieve deelsessies.

Vroeggeboorte

Een zwangerschap duurt normaal gesproken 40 weken. Er is sprake van vroeggeboorte als een zwangerschap minder dan 37 weken heeft  geduurd.  Duurt een zwangerschap tussen de 32 en 37 weken dan noemen we een kind matig prematuur, minder dan 32 weken ernstig prematuur en beneden de 28 weken zwangerschap is een kind extreem prematuur.

Bij een te vroeggeboren kind kunnen allerlei ernstige en minder ernstige lichamelijke en cognitieve beperkingen voorkomen. Wat zijn aandachtspunten? Maar ook: wat doet dat met ouders en de gehechtheidsrelatie? En hebben professionals voldoende kennis en handvatten om hiermee om te gaan?

  • Doelgroep: iedereen die met baby’s en ouders werkt
  • Datum: 15 november 2017
  • Aanvangstijd: 10:00 uur
  • Eindtijd: 17:00 uur
  • Locatie: Jaarbeurs (Hallencomplex) – Utrecht
  • Prijs: € 295,00 excl. 21% BTW
  • Uiterste inschrijfdatum: 14 november 2017
  • Max. aantal deelnemers: 300

Meer informatie en inschrijven: www.congresburo.com.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0