Koninklijke onderscheiding voor Zita van der Heyden

Couveuseouders (VOC)

Burgemeester Fons Hertog reikte zaterdagmiddag een Koninklijke onderscheiding uit aan Zita van der Heyden.

De uitreiking vond plaats in een zaal van de Opstandingskerk op het Hoefslag in Nijkerk. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar jarenlange vrijwillige activiteiten voor de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.

Mevrouw Van der Heyden is in 1994 vanwege haar persoonlijke situatie van haar te vroeg geboren dochter actief geworden voor de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC).

Zij is hoofdredacteur geweest van het kwartaalblad van de vereniging (Kleine Maatjes), landelijk bestuurslid en voorzitter van de vereniging, adviseur van het mede door de VOC opgerichte Kenniscentrum Prematuren, hoofdredacteur van de website en lid van de stuurgroep Neokeurmerkproject van de VOC.

Tijdens de viering van het 21 jarig bestaan van de Vereniging op zaterdag 21 juni jl. nam zij afscheid van de VOC en stopte zij met haar activiteiten.

Bron: dichtbij.nl

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0