Maak kennis met Anne-Marie Rutten, maakster van illustraties voor de VOC

Couveuseouders (VOC)

Hallo,

Mijn naam is Anne-Marie Rutten en sinds 2016 maak ik illustraties voor het VOC.
Mijn achtergrond is de Lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid en Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang. Ik heb altijd getekend en geschilderd en exposeer af en toe, zoals later dit jaar in november. Daarnaast heb ik regelmatig workshops of cursussen op teken- en schildergebied gegeven. Ook ben ik steeds vaker gaan illustreren omdat ik dat simpelweg erg leuk vind en er veel in kwijt kan. Het werken met kinderen was hiervoor een grote bron van inspiratie.

Toen ik een paar jaar geleden op internet las over de VOC en zag dat de vereniging op zoek was naar illustratoren, dacht ik: “Dat moest ik maar eens doen!” Ik maak graag illustraties voor of over kinderen, op een manier die een beetje lief, grappig en ontroerend is. En als ik dit kan doen voor couveusekindjes en hun ouders, dan is dat toch mooi?! Je bent vast al eens een van mijn illustraties tegengekomen op de website en in de Kleine Maatjes. Ik heb zelfs al twee keer de cover mogen tekenen!
Momenteel werk ik aan de illustraties voor een nieuw couveusedagboekje dat de VOC over een tijdje zal gaan uitgeven en ik hoop er iets moois van te maken.

 

Illustratie Anne Marie Rutten

Tot ziens dus bij een volgend prentje.
Anne-Marie Rutten

Wil je meer van mij zien? Kijk dan op www.annemarieruttenart.wordpress.com

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0