Nieuw bestuurslid: Marijn Vermeulen

Couveuseouders (VOC)

Marijn Vermeulen is moeder van twee couveuse kinderen: Hugo (7 jaar) en Mette (4 jaar), die beiden te vroeg geboren werden. Zij werkt als kinderarts-neonatoloog op de intensive care neonatologie van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ze doet onderzoek naar de groei en ontwikkeling van kinderen die te vroeg geboren zijn, maar ook naar de groei van de foetus in de baarmoeder. De komende jaren wil zij verder uitzoeken wat de invloed is van (verstoord) dagnachtritme tijdens de zwangerschap en tijdens de couveuseperiode op de ontwikkeling van jonge kinderen. Een van haar andere aandachtgebieden is voeding: vooral de invloed van borstvoeding. Zij onderzoekt te vroeg geboren kinderen in het ziekenhuis maar ook gezonde kinderen in Rotterdam in de grote onderzoeken van Generation R en de nieuwe Generation R Next.

Over haar rol in het bestuur van de VOC zegt zij:

“ik hoop dat ik de komende jaren juist als moeder én arts een bijdrage kan leveren aan de vereniging, omdat ik het heel belangrijk vind dat ouders en ex-couveusekinderen een duidelijker stem krijgen: in de zorg (zowel in het ziekenhuis als daarna), in wetenschappelijk onderzoek, en ook in beleid. Uiteindelijk zijn het de ouders die het beste kunnen beoordelen wat belangrijk is en wat er echt toe doet. Ik vind het fantastisch dat ouders zich als vrijwilliger inzetten voor nieuwe ouders die met vragen zitten. Ik merk dat ouders het ook belangrijk vinden dat er onderzoek wordt gedaan. Er zijn nog zoveel onbeantwoorde vragen over de toekomst van kinderen die op de neonatologie hebben gelegen: wat voor problemen kunnen zij verwachten, wat voor hulp hebben zij nodig. Tot slot denk ik dat ziekenhuizen en hun personeel, maar ook de politiek, nog heel veel kunnen leren van de feedback van ouders, om de zorg voor zieke pasgeborenen samen beter te maken. Dat is ook mijn doel.”

Zij zal vanuit haar medische achtergrond de VOC helpen als er vragen komen over medisch beleid of over wetenschappelijk onderzoek.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0