Themaportret: Een kind van 600 gram

Couveuseouders (VOC)

In de MEI editie van JAN MAGAZINE aandacht voor vroeggeboorte. Journalist Jose Rozenbroek heeft voor deze themaportretten 2 moeders en een neonatoloog geïnterviewd.

 

Moeder Conny beviel na een zwangerschap van 29 weken op 6 februari 2017 van een tweeling. Thomas woog bij zijn geboorte 1250 gram en Benjamin 870 gram. Conny verteld over het loodzware eerste jaar.

‘Ik at, dronk en sliep niet meer en lag alleen maar te luisteren of ze nog ademden’

Het hele artikel kan je lezen:  https://www.jan-magazine.nl/psyche/vertrouwelijk/artikel/themaportretten-vroeggeboreneen-kind-van-600-gram

Moeder Tjarda den Dunnen (42), voorzitter Vereniging Ouders van Couveusekinderen, beviel na een zwangerschap van 26 weken op 7 februari 2013 van Logan (965 gram). Tjarda verteld over de zorgen en ontwikkeling van de eerste jaren.

Ik kon gelukkig altijd blijven werken, daarnaast heeft mijn leven de afgelopen vijf jaar om Logan gedraaid. Maar ik zie dat het zijn vruchten afwerpt. Hij is een vrolijk jongetje, hij zit in een gewone kleuterklas, hij gaat lachend naar het ziekenhuis en de fysiotherapie. Als we nu op verjaardagsbezoek gaan, holt hij met de andere kindjes mee. We hebben alles gedaan wat in ons vermogen ligt en met een beetje geluk kan hij straks een gewoon leven leiden. En dan komt mijn tijd ook wel weer.’

Het hele artikel kan je lezen: https://www.jan-magazine.nl/psyche/vertrouwelijk/artikel/met-een-beetje-geluk-kan-hij-straks-een-gewoon-leven-leiden

Het laatste portret is van Anton van Kaam. Anton  is hoogleraar neonatologie, hoofd IC Neonatologie AMC en VU Medisch Centrum en is al twintig jaar betrokken bij de behandeling van vroeggeborenen.

‘Kinderen die tegenslag na tegenslag te verduren krijgen, blijken het later prima te doen.’

Ook dit artikel is te lezen op: https://www.jan-magazine.nl/psyche/vertrouwelijk/artikel/vroeggeboorte-anton-van-kaam-vroeggeborenen

 

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0