1500 cadeaus voor couveusekinderen tijdens intocht Sinterklaas

Avatar

1500 cadeaus voor couveusekinderen tijdens intocht Sinterklaas

Op 17 november komt Sinterklaas aan in ons land. De intocht is dit jaar extra bijzonder voor de 1500 baby’s die rond dat moment op de couveuseafdeling liggen. De start van het Sinterklaasfeest valt dit jaar namelijk samen met Wereld Prematuren Dag, waarop stil wordt gestaan bij vroeggeboren kinderen. Maar liefst één op de tien baby’s wordt in Nederland te vroeg geboren. Deze baby’s liggen weken, soms maanden in het ziekenhuis en krijgen intensieve zorg. Om deze kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken, delen vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen 1500 goodiebags uit in de ziekenhuizen.

Eén op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen weken, soms maanden in het ziekenhuis en lopen een verhoogd risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Ieder jaar overlijden ongeveer 1.000 baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.

Tijdens Wereld Prematuren Dag wordt internationaal stilgestaan bij de grote impact die vroeggeboorte heeft. Veel bekende gebouwen, zoals The Empire State Building in New York, kleuren op deze dag paars. Ook in Nederland kleuren vele gebouwen paars, zoals de Erasmusbrug in Rotterdam en de Sassenpoort in Zwolle. In veel ziekenhuizen vinden op deze dag activiteiten plaats. Vrijwilligers van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen overhandigen in ruim 80 ziekenhuizen goodiebags met presentjes voor de kinderen en hun ouders. Ook is op veel afdelingen een fotograaf van Stichting Earlybirds Fotografie aanwezig die mooie foto’s van de kindjes maakt.

Ilona Jochems, voorzitter van de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen: ‘Als een kindje te vroeg wordt geboren, heeft dat een grote impact op het kindje en de ouders. De geboorte en het traject wat daarna volgt is zwaar en emotioneel voor alle betrokkenen. Het is daarom fijn dat we op Wereld Prematuren Dag een moment hebben om lle ouders in de ziekenhuizen een hart onder de riem te steken. Want naast vroeggeboorte worden er ook kinderen direct na de geboorte opgenomen omdat ze heel erg ziek zijn, of omdat ze dysmatuur zijn. Daarnaast is ook hét moment om de zorgverleners in het zonnetje te zetten. Dit zijn ten slotte onze superhelden.’

De Vereniging van Ouders voor Couveusekinderen wordt bij het samenstellen en uitdelen van de goodiebags ondersteund door donaties van diverse organisaties en bedrijven, zoals; Stichting Earlybirds, Seabourne Group, Luflie – prematuur kleding, Keptin-Jr, Petit&Jolie, Vygon, ByKay, DraagUitleen, AdQuipment medical, Pellikaan Verpakkingen, Vereniging van draagdoekconsulenten, Weleda, Kleine Kanjers, Trichis/Een giraf is geen aap, Het kleine heldenhuis en Sudocrem.

Kijk voor alle activiteiten rondom Wereld Prematuren Dag op de officiële facebookpagina

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0