Eerste druk Een giraf is geen aap

Couveuseouders (VOC)

Een primeur tijdens Wereld Prematuren Dag 2016, want dan wordt de gedrukte versie van ‘Een giraf is geen aap’ van Bianca de Ruijt gepresenteerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

‘Een giraf is geen aap’ is een boek over vroeggeboorte, premature baby’s en couveuseouders.

Bianca de Ruijt, moeder van de te vroeg geboren Tygo en overleden Kyra in vergevorderd stadium van de zwangerschap, beschrijft in dit boek de confronterende situaties waarin jonge ouders terecht kunnen komen. Als zwanger worden maar niet lukt, de zwangerschap moeizaam verloopt, je kindje verliest of te vroeg  geboren wordt. Wat gaat er dan door je heen en hoe reageert je omgeving hierop? Dit boek geeft begrip en inzicht o.a. ook voor naasten, en stelt daarnaast vragen over de huidige stand van zaken rondom vroeggeboorte in Nederland.

Eerste druk Een giraf is geen aap
Bianca met haar zoon Tygo, foto: kindermodeblog - Maru Alvarez

Het thema van Wereld Prematuren Dag 2016 is ‘het kan jou ook gebeuren, waarbij we aandacht schenken aan de voornaamste oorzaken van vroeggeboorte.

Hierover heeft Bianca onder andere Femke geïnterviewd, die vertelt over zwangerschapsvergiftiging en de risico’s hiervan voor zowel moeder als kind. Bianca gaat ook in gesprek met Neonatoloog dokter De Boode van het Radboudumc over diverse onderwerpen m.b.t. vroeggeboorte.

In 2015 kwam de eerste versie van dit boek als e-book uit. Omdat er vanuit ziekenhuizen veel vraag kwam naar gedrukte exemplaren, verschijnt het e-book nu geoptimaliseerd, uitgebreid én in een tastbare versie.  Mede dankzij verpleegkundige Annemie van den Heuvel die in 2015 het geldbedrag van de Nightingale prijs van het Jeroen Bosch Ziekenhuis hieraan wijdde.

Op 14 november a.s. gaat Bianca tijdens de opening van de Week van het Couveusekind/Wereld Prematuren Dag in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam een korte lezing geven. Deze avond wordt georganiseerd door de SOCK.

Op Wereld Prematuren Dag zelf op 17 november is de release van de drukversie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis met een uitgebreide presentatie en lezing. Wil jij daar ook bij zijn? Kijk op de uitnodiging hoe je je kunt aanmelden.

Wij zijn de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen (SOCK): Vereniging van Ouders van Couveusekinderen, Kleine Kanjers, Stichting Earlybirds Fotografie, Stichting Prilleven, Lulfie Prematuurkleding.

Eerste druk Een giraf is geen aap

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0