Wereld Prematuren Dag 2014

Couveuseouders (VOC)

Dit jaar vieren we al weer voor de vierde keer Wereld Prematurendag (WPD). En gezien alle initiatieven dit jaar kunnen we rustig stellen dat Wereld Prematurendag ook leeft in Nederland!

Naast de VOC besteden meerdere organisaties op of rond 17 november 2014 extra aandacht aan vroeggeboorte. Zo organiseert het Sophia Kinderziekenhuis bijvoorbeeld een middag voor te vroeg geboren kinderen van rond de zes jaar, waar de finalisten van het Junior Songfestival zullen optreden.

In diverse andere ziekenhuizen hangen er weer negen paar babysokjes naast 1 paar ini-mini sokjes om te symboliseren dat 1 op de 10 kinderen wereldwijd te vroeg geboren wordt.

Ziekenhuizen

Natuurlijk bezoeken de vrijwilligers van de VOC ook dit jaar weer de ziekenhuizen met een klein cadeautje voor alle ouders van de kinderen die opgenomen zijn op een neonatologieafdeling. We nemen voor hen, net als vorig jaar een pakketje kaarten mee die zij kunnen versturen aan familie en vrienden met daarbij een exemplaar van ons magazine Kleine Maatjes.

Social Media

In aanloop naar World Prematurity Day neemt de VOC deel aan een 24 uurs Twitter Marathon over Familiegerichte zorg, het verwelkomen van ouders op de NICU en perinatale zorgstandaarden. Praat je mee? Je bent van harte welkom: #WorldPrematurityDay.

We zullen in de week van het couveusekind alle media en initiatieven in de gaten houden zodat we verslag kunnen doen van de wereldwijde aandacht voor onze kleine helden. Heb je zelf ook iets georganiseerd of wil je juist deze week iets met ons delen? Je vindt ons op Facebook en Twitter via @couveuseouders en #WorldPrematurityDay.

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0