Wereld Prematuren Dag 2018: een premature neo-verpleegkundige

Avatar

Op 17 november is het wereldwijd Wereld Prematuren Dag (WPD). Op deze dag steken we kersverse ouders een hart onder de riem en zetten daarnaast de zorgverleners in het zonnetje. In de weken voorafgaand vergroten we daarnaast de bekendheid, het begrip en bekendheid rondom vroeggeboorte en andere oorzaken waardoor een kindje direct na de geboorte wordt opgenomen op een van de ruim 80 neonatologie-afdelingen. “Samen Zorgen” is net als vorig jaar het thema.

Deze keer de foto’s van Nynke, 31 jaar geleden te vroeg geboren en nu neonatologie-verpleegkundige.

“Afgelopen week zat ik door mijn eigen fotoboeken te bladeren. En omdat het binnenkort Wereld Prematuren dag is, dacht ik ineens dat het wel heel toepasselijk zou zijn als ik mijn foto’s deel. Ik ben zelf met 34 weken geboren, echter niet heel klein door de macrosomiteit als gevolg van mijn moeder haar diabetes.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Omdat ik zelf te vroeg geboren ben, heeft dit wel meegespeeld om neonatologie-verpleegkundige te worden. Maar mijn liefde voor de kinderverpleegkunde en neonatologie is uiteindelijk echt ontstaan toen mijn zusje, ook prematuur werd geboren (36 weken) en asfyctisch  (zuurstoftekort) was. Daardoor werd ook zij opgenomen op de NICU. Omdat zij acht jaar jonger is, heb ik dat als achtjarige natuurlijk heel bewust mee gemaakt. Toen ze één jaar was, heeft ze opnieuw lang in het ziekenhuis gelegen, dat heeft de passie weer vergroot. Ik vond het toen al heel interessant allemaal!

Nynke met haar zusje op schoot

“Ook in het ziekenhuis waar ik werk, besteden we uiteraard aandacht aan Wereld Prematuren Dag. Er komt een fotograaf langs van Stichting Earlybirds en we vinden het fijn dat we de goodiebags die de VOC heeft geregeld, kunnen uitdelen”.

Nynke (rechts op de foto)

Reacties

reacties

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0