0
opgericht
0
leden
0
vrijwilligers
0
regio's

De VOC is in 1979 opgericht met als doel het behartigen van de belangen van couveusekinderen en hun ouders, tijdens de couveuseperiode en daarna. Hiertoe behoren alle baby's die opgenomen zijn (geweest) op een afdeling neonatologie of NICU. Bijvoorbeeld prematuur en dysmatuur geboren baby's, maar ook baby's met een aandoening of ziekte, infectie, te hoog bilirubinegehalte of een handicap. Ongeacht of het kindje in een couveuse of ander bedje verbleef en of dit voor korte of lange duur was.

Doelstellingen
Verbinden / Informeren / Ondersteunen
De VOC wil ouders met elkaar en met zorgverleners in contact brengen, hun belangen behartigen en hen accuraat informeren

Organisatie
Bestuur / Directie / Medewerkers
Het bestuur van de VOC bestaat uit zes vrijwilligers. Daarnaast werken er drie vaste medewerkers op ons kantoor in Leidschendam

Teams
Vrijwilligers / Regionaal / Landelijk
Onze 120 vrijwilligers werken in acht regionale teams en verschillende landelijke teams aan het realiseren van onze doelstellingen

Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC)

We kunnen alleen blijven bestaan als we voldoende leden hebben...

Vrijwilligersvacatures

Bij de VOC zijn ongeveer 120 vrijwilligers actief in verschillende regionale en centrale teams.

Wil je ook deel uitmaken van een ambitieuze, gezellige en betrokken ploeg mensen die dezelfde ervaring heeft als jij? Dat kan! We zoeken regelmatig nieuwe vrijwilligers.

We hebben veel verschillende functies. Regionaal, bijvoorbeeld als contactpersoon van een ziekenhuis of in de begeleiding van ouders. Maar ook landelijk in een van de overkoepelende teams of redacties.

Daarnaast zoeken we vrijwilligers die informatie willen geven aan professionals, zoals verpleegkundigen en kraamverzorgers, onder meer via gastlessen.

Als nieuwe vrijwilliger begin je je inwerkperiode met een introductiebijeenkomst van 1 dag. Hier maak je kennis met de vereniging en de mogelijkheden van je functie, zoals het volgen van cursussen en trainingen.