Regio Oost

De NICU van regio Oost is gevestigd in het Radboudumc in Nijmegen en de regio omvat het grootste deel van de provincie Gelderland en het noordelijkste deel van Limburg.

Oost is een actieve regio met veel enthousiaste vrijwilligers. We organiseren goed bezochte terugkomavonden, superleuke terugkomdagen voor 4/5-jarigen en zijn in 2015 begonnen met het eerste Neo-Café van Nederland!

Maar met meer mensen zouden we nog meer kunnen bereiken! Lijkt het je wat om ons team te komen versterken? Stuur dan een mailtje naar regiooost@couveuseouders.nl. Hier kun je ook terecht met alle andere vragen die je hebt over onze regio.

Activiteiten voor ouders

Neo-Café

Het Neo-Café is uniek in regio Oost en biedt ouders de mogelijkheid op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. In het café van restaurant ODE in Elst, kun je ervaringen uitwisselen met andere couveuseouders en vrijwilligers van de VOC. Lees de introductie voor meer informatie.

Inloopavonden

In het verleden organiseerden we inloopavonden in diverse ziekenhuizen. Hier kon je terecht als je kindje nog in het ziekenhuis lag of net thuis was om te praten met een of twee vrijwilligers van de VOC. Omdat er behoefte was aan meer contact met andere ouders, zijn de inloopavonden inmiddels vervangen door het Neo-Café.

Terugkomavond

In verschillende ziekenhuizen worden – bij voldoende belangstelling – terugkomavonden georganiseerd door het ziekenhuis in samenwerking met de VOC. Hier kun je terugblikken op de periode voor en na de geboorte van je kindje(s). De meeste ziekenhuizen nodigen ouders uit waarvan het kindje zo’n 6 tot 12 maanden thuis is. Op de avond is er ruimte voor het delen van ervaringen met andere ouders, verpleegkundigen en een neonatoloog.

Terugkomdag

Enkele ziekenhuizen organiseren terugkomdagen voor kinderen die zo’n 5 jaar thuis zijn. Het voornaamste verschil met de andere bijeenkomsten is, dat de terugkomdag vooral bedoeld is voor de kinderen. Het is een feestelijke dag met leuke activiteiten voor de kinderen, die een kijkje kunnen nemen op de plek waar ze geboren zijn. Dit is voor zowel ouders als kinderen een bijzondere bijeenkomst!

Gespreksgroep

We organiseren geregeld gespreksgroepen voor ouders die meer contact met collega-couveuseouders willen. Bij voldoende aanmeldingen kun je in 5 of 6 bijeenkomsten ervaringen uitwisselen onder leiding van ervaren en getrainde vrijwilligers. Sommige gespreksgroepen behandelen een specifiek onderwerp, anderen bieden ruimte om te praten over alle aspecten van de zwangerschap, geboorte, ziekenhuis en thuiskomst van je kindje(s).

Overig
Empty tab. Edit page to add content here.
Regio Oost
De vrijwilligers van regio OostTIjdens een terugkomdag in Radboudumc

Activiteiten door ouders

Wil je graag vanuit je ervaringsdeskundigheid iets voor andere ouders betekenen? En lijkt het je leuk om deel uit te maken van een team van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt als jij? Dat kan! Wij zoeken collega-ouders van couveusekinderen die ons willen helpen om de ouders van nu bij te staan. Lees meer…

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0