Sporten is goed voor kinderen, net zoals buitenspelen en bewegen. En dat geldt ook voor kinderen met een beperking. Dat is goed voor de groei en de ontwikkeling – en voorkomt een van de grootste problemen van deze tijd: te dik worden.

Nu geldt dat te dik zijn vaak niet voor (ex-)prematuren, hoewel er een kans bestaat dat ouders zo veel zorg hebben over de groei van hun kinderen dat ze er te veel instoppen. Niet beseffend dat ze daarmee vaak meer kwaad dan goed doen. Zo zie je overgewicht ook bij ex-prematuren ontstaan.

Maar het probleem met te vroeg geboren kinderen is vaak dat ze zich toch wat ‘anders’ hebben ontwikkeld. Ze zijn houterig. Of kunnen zich moeilijk concentreren. Ze zijn kwetsbaar, gauw verkouden, kortademig en snel ziek. Of ze hebben een handicap.

Er is grote behoefte aan een prettige en stimulerende omgeving waar chronisch zieke kinderen kunnen sporten en revalideren. Dit doen ze natuurlijk het liefst in een sfeer waarbij zij zo min mogelijk worden herinnerd aan hun ziekte. Daarom is Artsen voor Kinderen gestart met FitKids.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0