Naar huis met een sonde

Het kan zijn dat je kind nog niet zelf kan drinken en naar huis gaan met een sonde. Dan krijgt het kind (een deel van) de voeding via de sonde, meestal met een spuitje. De voeding kan afgekolfde borstvoeding zijn, soms met een aanvulling van voedingsstoffen, maar het kan ook speciale voeding zijn of kunstvoeding.

Vanuit het ziekenhuis krijg je alle informatie over hoe je de sondevoeding moet geven, hoe je de sonde moet verzorgen, waar je de sonde-benodigheden bestelt, etc.etc. Soms leren ouders ook zelf een nieuwe sonde inbrengen, een secuur werkje waarbij je erg hygiënisch te werk moet gaan.

Voor ouders van kinderen die langdurig zijn aangewezen op sondevoeding is er een eigen vereniging met veel informatie, de vereniging Nee-eten.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0