Ook voor kraamzorg het Neokeurmerk

De VOC is groot voorstander van het combineren van de zorg voor de kraamvrouw en de pasgeborene (die zorg nodig heeft). Want nabijheid is goed voor het hele gezin. Voor de binding en de ontwikkeling van de baby. Gelukkig werken verschillende professionals uit de verloskunde, kraamzorg en neonatologie steeds vaker (intensief) samen. En bij nieuwbouw of verbouw houden veel ziekenhuizen rekening met de situering en clustering van zorg.

Daarom kunnen kraamzorg en verloskundige zorg ook samen met de neonatologie deelnemen aan het Neokeurmerkprogramma.  Graag zelfs want daarmee stimuleren de verschillende professionals elkaar en wordt de kennis over gezinsgerichte en ontwikkelingsgerichte zorg verbreed.  Het Neokeurmerk blijkt een goed instrument te zijn om de samenwerking tussen disciplines onder de loep te nemen en te versterken.

Tot nu toe was de bronzen Smiley van stichting Kind en Ziekenhuis de kwaliteitsstandaard voor de kraamafdeling. Ziekenhuizen die een volgende stap willen zetten kunnen nu ook een Neokeurmerk voor de (gecombineerde) kraamzorg aanvragen. Dit moet aan aanmoediging zijn om zich te ontwikkelen in de richting van een moeder-en-kind-centrum.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0