Introductie

Bij de VOC zijn ongeveer 120 vrijwilligers op allerlei posten aan het werk. Binnen de regio’s, maar ook bijvoorbeeld binnen de redacties van de website, social media, Kleine Maatjes, voor het team Maatje Groter, het team gastlessen en vaak ook op projectbasis.

Wil je graag vanuit je ervaringsdeskundigheid iets voor andere ouders betekenen? En lijkt het je leuk om deel uit te maken van een team van ouders die hetzelfde hebben meegemaakt als jij? Dat kan! Wij zoeken collega-ouders van couveusekinderen die ons willen helpen om de ouders van nu bij te staan.

Teams

We zijn georganiseerd in regioteams en verschillende landelijke teams. Hierin heeft iedere ouder zijn eigen inbreng.  De ouder met organisatietalent coördineert de activiteiten, een ander denkt mee over publiciteit en vormgeving, en weer een ander is goed in het voeren van gesprekken met couveuseouders. De meeste teams overleggen drie á vier keer per jaar met elkaar en hebben daarnaast contact via mail, telefoon en Facebook.

Om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen die onze teams willen versterken. Lijkt het je leuk om kennis te maken en te zien wat jouw bijdrage zou kunnen zijn?

Introductiebijeenkomst

We horen graag waar je interesses liggen en bepalen in overleg met jou met welke activiteiten je je bezig gaat houden en hoeveel tijd je daaraan kunt en wilt besteden. De VOC stuurt je natuurlijk niet onvoorbereid op pad. Als nieuwe vrijwilliger begin je met een introductiebijeenkomst van 1 dag. Hier ontmoet je andere nieuwe vrijwilligers en wordt je geïntroduceerd in het verenigingswerk. Natuurlijk word je, waar nodig, begeleid door een ervaren collega-vrijwilliger. Je kunt geregeld cursussen volgen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

Interesse?

Heb je interesse of wil je meer weten, vul dan onderstaand formulier in. Je gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden.

Je kunt ook per e-mail contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via vrijwilligers@couveuseouders.nl. Zij kan al je vragen beantwoorden, samen met jou kijken welke functie bij je past en je de vrijwilligerswijzer toesturen. Hierin lees je meer over de organisatie en vind je een beschrijving van elke functie.

Aanmeldingsformulier

Wat leuk dat u informatie opvraagt of reageert op een vacature. We zullen uw aanmelding/vraag zeker behandelen. Dat duurt op dit moment wel iets langer dan normaal in verband met drukte.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0