Wereld Prematuren Dag

17 november

Wereld Prematuren Dag

Supportloop NIEUWS!

Nog maar 1 maand tot aan de SUPPORTLOOP! Heb jij je al ingeschreven met vrienden en/of familie? Of misschien al loten gekocht of verkocht? Het kan nu nog!! Laten we met elkaar de schouders [...]

Het Emma Kinderziekenhuis AMC is in 2017 gestart met de voorbereidingen van het bouwen van een nieuwe IC-afdeling Neonatologie (couveuse-afdeling). Niet alleen voor kinderen, maar ook voor hun [...]

Ruim 15.000 vroeggeboortes per jaar.

in Nederland.

Kleine baby’s. Grote gevolgen.

Een op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland.

Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties. Ieder jaar overlijden er ongeveer 1.000 baby’s aan de gevolgen van hun vroeggeboorte.

Voor de kindjes die het wel halen, zijn de zorgen na de couveuse nog lang niet voorbij. Prematuur geboren kinderen hebben een grote kans op het krijgen van ontwikkelingsstoornissen, beperkingen en handicaps.

Van de helft van alle vroeggeboorten is de oorzaak onbekend. Onderzoek is belangrijk voor de preventie van vroeggeboorte en voor de zeer gespecialiseerde zorg voor deze extreem kwetsbare, kleine baby’s.

Foto: © Hans Laanen, Fotograaf Sophia TV en Evenementen

Een hart onder de riem voor couveuseouders.

Een vroeggeboorte heeft een enorme impact op de gehele familie. De plotselinge bevalling, angst of de baby overleeft en onbegrip van werkgevers leiden tot een emotionele achtbaan. Heen en weer reizen tussen ziekenhuis, thuis en werk eisen een zware tol.

Op 17 november staan we wereldwijd stil bij World Prematurity Day (WPD). Op deze dag willen wij, de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen (SOCK),  kersverse ouders een hart onder de riem steken en de bekendheid rondom vroeggeboorte vergroten.

Volg ons op Facebook voor de meest actuele informatie over Wereld Prematuren Dag.

Kleine Maatjes
Kleine Maatjes

Zoals elk jaar delen we ruim 2000 exemplaren van ons tijdschrift Kleine Maatjes uit op alle – bijna 80 – neonatologieafdelingen in Nederland!

Goodiebags
Goodiebags

We reiken 850 goodiebags uit (met dank aan de vele sponsoren!) aan alle couveuseouders op de NICU’s en afdelingen van ziekenhuizen met het Neokeurmerk.

Onvergetelijke herinneringen
Onvergetelijke herinneringen

Traditiegetrouw op de NICU’s en nu ook in de meeste ziekenhuizen met ons Neokeurmerk: Prachtige foto’s door de fotografen van Earlybirds, zoals altijd gratis!

Illustraties: © Anne-Marie Rutten

Ik was prematuur. Wat is jouw SuperPower?

Prematuur geboren kinderen zijn stuk voor stuk vechters met Prematuur SuperPower die een groot aantal gevaren en tegenslagen moeten overwinnen.

Samen met jullie willen we prematuriteit en de impact daarvan onder de aandacht brengen. Wereldwijd worden beroemde gebouwen en ziekenhuizen paars verlicht, de kleur van WPD.

Help jij mee door in de maand november jouw Facebook profielfoto te vervangen door een van onderstaande afbeeldingen?

Wil je ons steunen?

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen (VOC) is een vrijwilligersvereniging. We steunen couveusebaby’s en hun ouders in het ziekenhuis en daarna. Bijvoorbeeld via het couveusekoffertje en de gratis couveusedagboekjes. Deze kunnen we maken dankzij alle sponsors en donateurs.

Wil je een eenmalige donatie doen om ons hierbij te helpen? Dat kan door een bedrag in te vullen en op ‘Doneren’ te klikken. Of door iets leuks te kopen voor jezelf of iemand anders in onze webshop!

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0