Opwekken of remmen

Soms is ieder uur dat het kind in de baarmoeder kan blijven, meegenomen. Informatie over het remmen van een bevalling vind je onder weeënremmers.

Maar het kan ook zijn dat het beter is dat het kind geboren gaat worden. Dat kan weer te maken hebben met de toestand van het kind of van de moeder. Bijvoorbeeld, bij een loslatende placenta moet er zeer snel worden ingegrepen, meestal met een spoedkeizersnee onder volledige narcose.

Andere redenen voor het opwekken van een bevalling: hoge bloeddruk/pre-eclampsie/HELLP, ernstige groeiachterstand bij het kind, een infectie – bijvoorbeeld door gebroken vliezen. Er kan gekozen worden voor een keizersnee, maar soms ook voor een vaginale bevalling. Meestal krijgt de moeder dan weeënopwekkende medicatie.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0