Voorbereiding

Soms gaat het snel, en mag je blij zijn dat je op tijd in het ziekenhuis bent. Van enige voorbereiding is dan geen, of in het beste geval nauwelijks sprake. Dat dit voor de ouders bijzonder verwarrend is, is duidelijk. Voor je gevoel ben je nog lang niet aan een bevalling toe, maar soms moet het kind snel geboren worden en dan gaat alle zorg en aandacht daarnaar uit.

Maar soms is het lang vantevoren duidelijk dat een te vroege bevalling zal gaan plaatsvinden. Vaak moet de a.s. moeder worden opgenomen in het ziekenhuis, en dat zal bij voorkeur het ziekenhuis zijn waar ook de bevalling zal plaatsvinden. Dus bij een zwangerschap korter dan 32 weken, in een ziekenhuis met een NICU. Maar soms is het om andere redenen dan de zwangerschapsduur ook nodig dat een kind de intensieve zorg van een NICU krijgt. Vaak krijgt de moeder voor de bevalling weeënremmers om de bevalling uit te stellen en corticosteroïden om de longen van het kind te laten rijpen.

De gevoelens van de zwangere vrouw zijn vaak tegenstrijdig. Ze wil het kind aan de ene kant zo lang mogelijk bij zich houden, maar aan de andere kant kan ze er genoeg van krijgen, al die dagen in bed, een infuus, al die CTG’s, onderzoeken e.d.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0