Neonatologie

Als het mogelijk is, probeer je dan voor te bereiden op de bevalling en op de opname van je baby op een neonatologie-afdeling. Je kunt informatie verzamelen (bijvoorbeeld op deze website) en misschien is een bezoek aan de afdeling mogelijk. Als dat niet kan, bijvoorbeeld door de situatie van de moeder, vraag dan om foto’ s van de afdeling en couveusekinderen of zoek ze op internet. Soms hebben mensen een angstige voorstelling van veel te vroeg geboren kindjes en de realiteit kan een hoop van die angst wegnemen.

Het is ook fijn als je vast een gesprek kunt hebben met de neonatoloog (gespecialiseerde kinderarts) die de zorg voor je kind op zich zal nemen. Hij kan je vast ook al iets vertellen over wat hij verwacht van je kind zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat. Natuurlijk is het het allerbeste als beide (aanstaande) ouders bij dit gesprek aanwezig kunnen zijn.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0