Vraag hulp

Ook voor de aanstaande vader is een dergelijke opname tijdens de zwangerschap geen kleinigheid. Hij ziet uiteraard de komende geboorte ook met zorg en spanning tegemoet. Hij moet zijn vrouw steunen en moed inspreken. Daarnaast moet het thuis blijven ’draaien’, hetgeen in het geval van andere kinderen heel moeilijk kan zijn. Het is zijn taak andere familieleden te informeren, terwijl hij vaak ook nog geacht wordt zijn normale werk te doen.

Tips:

  • Doe een beroep op vrienden en familie. Boodschappen, de was, huis schoonhouden, de tuin doen, en uiteraard in de zorg voor andere kinderen in het gezin. Mensen vinden het vaak heel prettig concreet iets voor je te kunnen doen. Maak daar gebruik van!
  • Vraag één persoon in je omgeving om de rest van de belangstellenden op de hoogte te brengen. Anders zit je op de schaarse momenten dat je thuis bent de hele tijd aan de telefoon. Of maak een weblog, of een (besloten) groep op facebook waar je je vrienden kunt informeren. Ook handig voor de periode ná de geboorte.
  • Informeer bij je werkgever of de ARBO-arts of je buitengewoon verlof kunt krijgen, of dat je je ziek kunt melden. Soms kun je ook tijdelijk parttime werken. Als dat problemen geeft, schakel dan het maatschappelijk werk van het ziekenhuis in.

Voor ouders

Heb je of krijg je binnenkort een kindje dat op afdeling Neonatologie of een NICU wordt opgenomen? Je staat er niet alleen voor!

lees meer

Voor familie en vrienden

Een kraamvisite in het ziekenhuis gaat anders dan je gewend bent. We geven je graag wat tips en kadoideeën.

lees meer

Voor professionals

We bundelen onze krachten met zorgverleners in het Neokeurmerk. Hiermee maakt je ziekenhuis of afdeling inzichtelijk hoe hoog de kwaliteit van zorg is. Bezoek de speciale website voor meer informatie.

lees meer
Donatiebedrag in €:
0